30 Kasım 2013 Cumartesi

Firmalar Bitcoin için kendi regülasyonlarını uyguluyor!

Her iyi niyetli ve dürüst iş yeri sahibi gibi, ürün ve hizmetlerini Bitcoin üzerinden sağlayan firmalar da, bağlı bulundukları ülkelerin ve var olan yasaların çerçevesinde hareket etmeye dikkat ediyorlar.

Kripto paraların yapısı gereği, kullanımı belirli oranda anonim olduğundan, bir çok art niyetli kişilerin ya da suçluların da, para ve/veya değer aktarımı için Bitcoin tercih etmesi de kaçınılamaz bir hal aldı.

Bu durum her ne kadar, yüz yüze ya da dükkanda yapılan alışverişleri pek etkilemese de, İnternet üzerinde Bitcoin bazlı çalışan bir çok yer, sonradan yasal zorluklarla karşılaşmamak için kullanıcılarının / müşterilerinin kim olduğunu öğrenmek istiyor.

BitPay'in yönetim kurulu başkanı Anthony Gallippi'nin, ABD'de gerçekleşen sanal paralar ve Bitcoin konulu açık oturumda da söylediği gibi;

Günümüzde İnternet'ten yapılan çoğu ödeme için kredi kartları kullanılıyor, fakat kredi kartları 1950'lerde İnternet düşünülmeden hazırlanmış bir protokol. Gene de kredi kartı kullanımları için uygulanan yasaları Bitcoin'e uyarlamak mümkün. BitPay, müşterilerinin kim olduğunu ve ne alıp sattıklarını bilmek istiyor. ABD'de her hangi bir resmi düzenleme yapılana kadar da bunu uygulamaya devam edecek. (Bknz CSPAN 3 - Anthony Gallippi on BitPay)

Büyük bir hızla artan kullanıcı sayıları ve yükselen Bitcoin değeri doğrultusunda, BTCTurk de kullanım şartlarını ve kurallarını şu sıralar sıkça yenileyenler arasında.

Şu an için onaylanmamış (Kimlik beyan edilmemiş) kullanıcılar için günlük 500 TL aylık ise 5000 TL hesap limiti uygulayan BTCTurk, dün kullanıcılarına yolladığı e-posta ile, yılbaşından itibaren, kimlik ve adres belgelerini gönderip hesabını onaylatmayan kullanıcıların hiçbir para yatırma ve çekme işlemi yapamayacağını duyurdu.

Orijinal duyuruyu ve diğer yenilikleri okumak için tıklayın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder